TAF'12 Tampere Art Factory 7- 27.5

TAF Näyttelyt

1<3 -näyttely aukeaa Finlaysonilla

Toronto, Seoul ja Tampere toivottavat Teidät tervetulleeksi 
1<3 -näyttelyyn 

11.5.-31.5.2012
Finlaysonin alueella
Näyttely esittelee vuoden 2011/2012 aikana toteutetussa OCAD University, Chung-Ang University ja Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen opiskelijoiden kansainvälisyysprojektissa syntyneitä teoksia. Nimi "rakastan" tai "kolme on suurempi kuin yksi" viittaa yhteistyön ja verkostumisen vahvuuteen ja tarpeeseen taiteessa. Näyttely avautuu myöhemmin loppu keväästä 2012 Torontossa osana Scotiabank Contact Photography -festivaalia.

Teokset löydät Finlaysonin alueella seuraavista kohteista:
-Plevnan tiiliseinä
-Ziperian sisäänkäynti
-Työväenmuseo Werstas 
-Höyrykonemuseon kellari
-Tamk sisäänkäynti / kahvila

Projektit ja työryhmät:
BRANCHING OUT
Raymond Salaber
THE CONVERSATION
Jaana Ristola ja Pat Nav
DIALECT
Anonymous collaborative project initiated by Joanna Glezakos
UNET, SUEÑOS, SONHOS, DREAMS
Katti Hellman, Eduardo Gutiérrez, Kiara Robinson ja Luíç Caixote
THE PHOTOBOOTH STORY
Anna Knappe ja Melissa Clark
Sarja 
PENPALS
Elsa Trzaska ja Raymond Salaber
YOU AND I ARE
Ahn Nayoung, Shanon Fujioka, Joanna Glezakos, Hwang Min Soo, Kim Smin, Mikael Kinanen, Tuomas Koskialho, Kwon Soo Hyun ja Maeng Nahyun
YOU ARE HERE
Patricia Lawson ja Essi Laurila
WHAT WOULD YOU CHANGE?
Joanna Glezakos, Mikael Kinanen ja Anne Lehtelä
DOC.INTAC: four document flip books about miscommunication
Ismo TorvinenERO 
Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen lopputyönäyttely

Taidekeskus Mältinranta 5.-22.5.2012
TR1 Taidehalli 12.5.-3.6.2012

Tämä näyttely on omistettu erolle. Ero on välttämätön. Ilman eroja on mahdotonta havaita ympäröivää maailmaa, sitä millä tavalla musta on eri asia kuin harmaa tai miten pigmentit eroavat pikseleistä. Ero on muutoksen alkusysäys, joka pitää meidät ärhäköinä ja aiheuttaa ahdistusta. Jotkut pitävät eroista puhumista erojen korostamisena, tuntemattoman uhkan kasvattamisena, jo valmiin jaottelun vahvistamisena. Mutta ero on ärsyke, joka johtaa puheeseen, keskusteluun ja huutoväittelyyn. Se johtaa käsittämiseen. Eroa on mahdoton häivyttää.

Lopputyönäyttelyssämme olemme ottaneet eron esille ja tehneet siitä yhdistävän teeman. Ero on  tärkein asia, joka valmistuvia kuvataiteen opiskelijoita yhdistää. Lopputyönäyttelyn teema on kuitenkin lopulta päälle liimattu ja teennäinen, joten sitä on sitäkin suuremmalla syyllä purettava. 

Opintojen edetessä käy selväksi, kuinka välineet erottavat meitä. Niillä on omat kielensä: materiaalin läsnäolo maalauksessa, liikkeen tuomat ulottuvuudet videossa, valokuvan dokumentaarinen luonne ja veistoksen tilallisuus. Välineiden vieminä ajaudumme eri pienoiskulttuureihin. Kukin niistä kantaa historiaansa ja kohtaa erilaisia arvotuksia taidekentällä. Oma tekniikka on salakavala rakas, johon syvennytään, ja kiistakapula, jonka parjauksesta ollaan vereslihalla.

Välineet jakavat meidän karkeasti kahtia sen mukaan käytämmekö teoksen tekemiseen konetta vai käsiä. Tuomme tämän eron tarkastelun alle jakamalla teokset kahteen näyttelypaikkaan tekniikkansa perusteella. TR1 Taidehallista löytyy tänä vuonna ainoastaan valokuvaa, liikkuvaa kuvaa ja mediataideteoksia. Taidekeskus Mältinranta taas edustaa yksinomaan maalausta, piirustusta ja kuvanveistoa. 

Olemme uusi erä taidekentälle. Olemme moninaiset. Käyttämällämme tekniikalla ei oikeastaan lopulta ole edes väliä, koska ennen kaikkea olemme ajattelijoita, joilla on herkkyyttä arjen nyansseille ja kyky kommentoida yhteiskuntaa. Poikkeamme tähän pisteeseen eri poluilta ollaksemme vielä kerran yhdessä.

Taidekeskus Mältinrannassa:
Laura Hetemäki
Liisa Hietanen
Niina Huovinen
Mirka Kinnula
Suvi Luontama
Mikael Maaniittu
Mari-Sohvi Miettinen
Matti Sampela

TR1 Taidehallissa:
Katti Hellman
Lotta Kallio
Mikael Kinanen 
Anna Knappe
Viliina Koivisto
Tuomas Koskialho
Essi Laurila
Anne Lehtelä
Teemu Riihelä
Laura Rytkönen
Irene Stachon


Taidekeskus Mältinranta
Kuninkaankatu 2, Tampere
avoinna ma-to 12-18, pe-su 12-16, vapaa pääsy

TR1 Taidehalli
Väinö Linnan aukio 13, Tampere
avoinna ti-pe 9-17, la-su 11-18, liput 1/5e, perjantaisin vapaa pääsyTAF on Tour: 
HaloGen -näyttely Generaattorigalleriassa Porissa 25.-27.4.!HaloGen-näyttely avaa silmäyksen sosiaaliseen nykyvalokuvaan. HaloGen- valokuvataiteilijat käyttävät kuvataiteen metodeja  tekoprosesseissaan.  Valokuvan takana, taustavaikuttajina, toimivat installatio-, video-, maalaus-, performanssi- ja yhteisötaide. Generaattorigalleria tilana tarjoaa näyttelylle kokeilevan perustan, tervetuloa katsomaan!

Näyttely on osa Valokuvataide - yhteisöllisyys ja kansainväliset verkostot -erikoistumisopintoja, TAMK, Kuvataiteen koulutusohjelma

HaloGen
Juha Allan Ekholm, Eijaa Heikkinen, Auli Heinävä, Helinä Hukkataival, Soile Iivonen, Tina Jokitalo, Riitta Järvelä, Maikki Kantola, Tiina Nevanperä, Mirja Paljakka, Sanni Rajapolvi, Stina Riikonen, Tiina Riutta, Merja Tanhua, Marja-Liisa Torniainen, Hans Viebrock

tietoa näyttelystä ja lehdistökuvat:
www.halogentaiteilijat.weebly.com
Aukioloajat 25.-27.4. 2012
ke 12-18
to 12-20
pe 12-14
Generaattorigalleria
Porin Puuvilla (sisäpiha)
Pohjoisranta, Pori, Finland